FRAM
GÖR RIKTAD EMISSION 20 MLN KR TILL BL A HENRIK KVICK (Direkt)

2018-02-28 08:26

STOCKHOLM (Direkt) Det Vietnambaserade investeringsbolaget Fram Skandinavien, listat på First North, har genomfört en riktad emission om 444.444 B-aktier till kursen 45 kronor per aktie till "kvalificerade långsiktiga aktieägare".

Därmed tillförs bolaget, vars börsvärde är 120 miljoner kronor, cirka 20 miljoner kronor framgår av ett pressmeddelande.

Antalet aktier ökat i och med emissionen från 2,4 till 2,9 miljoner, en utspädning om 15 procent räknat på kapitalet enligt bolaget. Teckningskursen är 6,5 procent lägre än tisdagens stängningskurs.

Skälen till avvikelsen från aktieägarnas företrädesrätt och motivet för den riktade emissionen uppges vara att "bredda ägarbasen med nya långsiktiga aktieägare samt att på ett kostnads- och tidseffektivt sätt genomföra en kapitalanskaffning för att snabbare genomföra geografiska expansioner i bredare Sydostasien samt möjliggöra förvärv".

"Denna riktade och offensiva emission stärker Frams ägarbas och möjliggör en accelerering av våra planerade ventures i termer av en påskyndad geografisk expansion samt ytterligare förvärv. Känns mycket bra att nu kunna kraftigt utöka vårt bolagsbyggande utöver de 6-10 bolag som ligger i planen sedan vår börsintroduktion", säger vd Max Bergman i en kommentar.

Största investerare med cirka hälften av de emitterade aktierna är investeraren Henrik Kvicks bolag Trottholmen, som är största ägare i Aktietorgslistade Net Gaming Europe och First North-listade Netjobs.

Börsredaktionen +46 8 5191 79 00 http://twitter.com/direktse

Nyhetsbyrån Direkt


Fram Skandinavien B - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -