STENDÖRREN
SER STARK HYRES- OCH VÄRDETILLVÄXT KOMMANDE ÅR - VD (Direkt)

2018-02-23 07:20

STOCKHOLM (Direkt) Bra nyuthyrningar och omförhandlingar i beståndet gör att fastighetsbolaget Stendörren ser stark hyres- och värdetillväxt under kommande år.

Det uppger bolagets vd Fredrik Brodin i bokslutsrapporten för 2017.

"Vi ser även en stark efterfrågan på de lokaler vi utvecklar i projektportföljen där vi bygger efter kundernas behov och tecknar långa hyresavtal. Härtill kommer en kvalitetsförbättring av skuldsidan med framför allt ökad andel säkerställd finansiering med lägre räntor och längre bindningstider", säger Stendörren-chefen.

Han noterar att bolaget alltid har varit fokuserade på lager- och lättindustrifastigheter, men även kontor och sällanköpshandel.

"Näthandeln ökar nästan 20 procent om året och framtidsutsikten är att trenden fortsätter. Detta skapar fortsatt stark efterfrågan på moderna logistikfastigheter, ett av våra viktiga kärnområden", framhåller Fredrik Brodin.

Inom segmentet lätt industri, där bolagets hyresgäster oftast är verksamma inom servicenäringen, ser Stendörren fortsatt stark hyrestillväxt, såväl drivet av det ökade behovet av servicetjänster i Sverige som den starka inflyttningen till Stockholmsregionen.

"Vår uthyrning, såväl nyuthyrning som omförhandlade hyresavtal, har varit mycket stark med hela 147 tecknade avtal under året med ett sammanlagt hyresvärde om drygt 117 miljoner kronor", uppger Fredrik Brodin.

Johan Lind +46 8 5191 7954

Nyhetsbyrån Direkt


Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -