ODIN FONDER
VÄSSAR FÖRVALTNINGEN MED INVESTERINGSRÅD (Direkt)

2018-02-23 17:53

STOCKHOLM (Fonder Direkt) Odin Fonder har inrättat ett investeringsråd, så kallat advisory board, som är tänkt att utveckla fondbolagets kunskapsdjup i långsiktiga trender och sektorer.

Det framgår av ett pressmeddelande från Odin Fonder.

"Genom att lyfta in människor med gedigen industri- och branscherfarenhet kompletterar vi vår egen kompetens inom förvaltning. Målet är att göra ännu mer djupgående analyser och ta förvaltningen till en ny nivå", förklarar Odin Fonders investeringschef Vegard Søraunet.

Sedan verkställandet av Mifid II vid årsskiftet har spelreglerna för bland annat redovisning av inköpt analys ändrats i fondbranschen. En stor skillnad mot tidigare är att fondernas olika kostnader nu måste presenteras separat, och det därmed inte längre är tillåtet att exempelvis inkludera kostnader för extern analys i förvaltningsavgiften.

Odin Fonder har hanterat detta genom att under det senaste året anställa fem egna analytiker, baserade i Oslo och Stockholm. Nu tar fondbolaget alltså ännu ett kliv i förvaltningen genom att starta ett advisory board, bestående av näringslivsprofilerna Bertil Persson, Anders Berg och Amund Skarholt. Dessa tre har bland annat erfarenheter som vd:ar för Beijer Alma, Lindab och Tomra i bagaget. Investeringsrådet ska "med sin unika inblick och breda nätverk bistå i förvaltningen av Odins olika fonder", skriver fondbolaget.

Den huvudsakliga formen för investeringsrådets arbete kommer enligt pressmeddelandet vara heldagsdiskussionsforum och samtal rörande aktuella frågeställningar kring fondbolagets förvaltning.

Beträffande Odins internationella fonder uppges samarbeten ha ingåtts genom så kallade expertnätverk, där liknande typ av sakkunskap bedöms finnas. Med globala mandat är detta det mest effektiva sättet att få tillgång till den typen av expertis, skriver fondbolaget.

Fonder Direkt är en tjänst som produceras av Nyhetsbyrån Direkts fondredaktion i syfte att bredda kunskapen om fonder och öka genomlysningen av denna marknad. Materialet kan vara finansierat och framtaget på uppdrag av extern part finansierat och i förekommande fall anges detta tydligt. Fondredaktionen är frikopplad från Direkts övriga redaktion.

Fondredaktionen +46 8 5191 79 05 https://twitter.com/Fonder_Direkt

Fonder Direkt


Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -