C Security
C Security ökar intäkterna och minskar förlusten i första kvartalet (Finwire)

2018-02-23 11:07
Båtlarmspecialisten C Security ökar intäkterna och minskar förlusten i fjärde kvartalet 2017 jämfört med samma kvartal i fjol.

Nettoomsättningen steg till 0,3 miljoner kronor (0,2), en ökning med 50 procent mot föregående år.

Rörelseresultatet, resultatet före skatt och nettoresultatet uppgick till -0,7 miljoner kronor (-0,9). Resultat per aktie hamnade på -0,02 kronor (-0,06).

Kassa och bank var på 2,7 miljoner kronor (3,0) per den 31 december. Kassaflödet från den löpande verksamheten var på -0,6 miljoner kronor (-0,8) i fjärde kvartalet. Styrelsen föreslår att ingen utdelning lämnas för 2017.

Bolaget har i början av 2018 tecknat kontrakt med en distributör i Storbritannien och en i Finland.

"Bolaget anser att produktportföljen behöver utökas ytterligare och under 2018 avser vi lansera två nya produkter, varav den ena kommer att stödja en ny teknik för uppkopplade produkter som öppnar upp nya tillämpningsmöjligheter. I arbetat med att öka antalet återförsäljare kommer Bolaget att öka närvaron ute hos återförsäljare och installatörer. För att klara detta avser vi stärka upp försäljningsorganisationen i Sverige ytterligare", kommenterar vd Magnus Söderberg i bokslutskommunikén.

"Sammanfattningsvis positionerar vi bolaget mot mindre affärer med korta ledtider utan att äventyra de stora affärerna som fort kan ta bolaget till att bli kassaflödespositivt", avslutar Magnus Söderberg.



[Tabell 1]

Henrik Öhlin
henrik.ohlin@finwire.se, 0703-21 06 99
Nyhetsbyrån Finwire

EmbeddedArt Group - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -