THQ
STARK NYFÖRSÄLJNING BÅDAR GOTT INFÖR SPELSLÄPP - REMIUM (Direkt)

2018-02-22 12:38

STOCKHOLM (Direkt) Den starka nyförsäljningen i THQ Nordics omsättningsökning det fjärde kvartalet på 99 procent bådar gott inför de stora titlarna i år där både MX vs ATV - All out, Biomutant och Darksiders 3 förväntas.

Det skriver Remium i en analysuppdatering där rekommendation för THQ höjts till köp (behåll), vilket Nyhetsbyrån Direkt rapporterat om tidigare på torsdagen.

"Efter förvärvet av Koch Media blir THQ en europeisk gigant, där verksamheten numera också kommer innefatta en betydande förlagsverksamhet genom Koch Medias segment Partner Publishing", skriver Remium.

I analysen pekas på att både THQ och Koch Media är baktunga där det fjärde kvartalet ofta är det klart viktigaste. Koch Media är dock det i mindre utsträckning på grund av sin mer diversifierade affärsmodell.

"Vi har relativt höga förväntningar på det första kvartalet 2018 i Koch Media på grund av spelet Kingdom Come: Deliverance som fått en bra start./…/ I THQ räknar vi med stabila kvartal ett-tre och ett riktigt starkt fjärde kvartal drivet av ett förväntat spelsläpp av Darksiders 3", skriver Remium.

Koch Media väntas enligt Remium ge ett rejält tillskott på ebit-nivå trots en lägre marginalbild som går att härleda till segmentet Partner Publishing som har låga bruttomarginaler. För Koch Media som helhet räknar Remium med att ebit-marginalen stärks till 14,2 procent 2020, från dagens nivå på knappa 12 procent. THQs långsiktiga ebit marginal uppskattas till cirka 31 procent.

Börsredaktionen +46 8 5191 79 00 http://twitter.com/direktse

Nyhetsbyrån Direkt


Embracer Group B - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -