Real Heart
Real Heart redovisar som förväntat inga intäkter i fjärde kvartalet (Finwire)

2018-02-22 09:35
Medicinteknikbolaget Real Heart redovisar som förväntat inga intäkter i fjärde kvartalet 2017.

Nettoomsättningen var på noll kronor, i likhet med samma kvartal i fjol. Övriga rörelseintäkter blev 322 000 kronor (17 000). Real Heart har i dagsläget ingen försäljning av egna produkter utan intäkterna för perioden härrör från vidarefakturering av läkartjänster och hyreskostnader till externa hyresgäster.

Rörelseresultatet, resultatet före skatt och nettoresultatet uppgick till -11,5 miljoner kronor (-0,9). Resultat per aktie hamnade på 0,82 kronor (-0,08).

Kassa och bank var på 17,4 miljoner kronor (8,8) per den 31 december. Kassaflödet från den löpande verksamheten blev -0,2 miljoner kronor (-0,8) i fjärde kvartalet. Styrelsen föreslår att ingen utdelning lämnas för 2017.

I bokslutet har nedskrivning av aktiverade kostnader för forskning och utveckling gjorts med 3,6 miljoner kronor.

"Vi följer i stort de finansiella planerna. Även utvecklingsarbetet går i stort sett i planerad takt. Vi beräknar att vi genom genomförd kapitalanskaffning kan finansiera fortsatt utveckling fram till slutet av 2018. Närmast väntar kroniska överlevnadsförsök på kalv, vilket är långtidsstudier. Dessa kommer att genomföras på Katholieke Universiteit Leuven i Belgien, vilket är den ledande institutionen i Europa för tester av hjärtpumpar. Innan vår hjärtpump kan användas på människor måste det genomföras en serie av överlevnadsförsök på kalvar, så kallade. kroniska studier, och verifiera att kalvarna fungerar med pump. Detta innebär att hjärtpumpen implanteras under en längre period i försöksdjuren", kommenterar styrelseordförande Göran Hellers i bokslutskommunikén.

Utöver dessa försök har vi tidigare under hösten även beviljats tillstånd av den etiska kommittén på Universitetssjukhuset i Linköping att genomföra ytterligare studier på grisar under början av 2018. Avsikten med studierna i Linköping är framför allt att förfina hjärtats kirurgiska anslutningar", fortsätter Göran Hellers.


[Tabell 1]

Henrik Öhlin
henrik.ohlin@finwire.se, 0703-21 06 99
Nyhetsbyrån Finwire

Scandinavian Real Heart - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -