FAST PARTNER
JUSTERAR FINANSIELLA MÅL (Direkt)

2018-02-21 11:52

STOCKHOLM (Direkt) Fastighetsbolaget Fastpartner har fastställt nya finansiella mål. Det finansiella målet kring avkastningen på eget kapital är dock oförändrat.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Avkastningen på eget kapital skall under en femårsperiod uppgå till minst 15 procent per år. Avkastningen på eget kapital under den senaste femårsperioden har i genomsnitt varit 21,5 procent.

Förvaltningsresultatet per stamaktie skall öka med 10 procent per år. Det är ett nytt mål. Förvaltningsresultatet per stamaktie har i snitt ökat med 22,3 procent under den senaste femårsperioden.

Fastpartner har även fastställt ett nytt finansiellt mål om att i slutet av år 2020 uppnå ett på årsbasis rullande förvaltningsresultat om 950 miljoner kronor. Vid utgången av 2017 uppgick Fastpartners rullande förvaltningsresultat till cirka 725 miljoner kronor.

Fastpartner har även uppdaterat sin finanspolicy och fastställt att nedan bör uppfyllas:

· Räntetäckningsgrad skall överstiga 2,0 gånger.

· Nettobelåningsgraden skall understiga 60 procent.

· Nettoskuld i förhållande till EBITDA skall understiga 10 gånger.

Räntetäckningsgraden har i snitt uppgått till 3,1 gånger under den senaste femårsperioden. Vid utgången av år 2017 uppgick den till 4,0 gånger. Nettobelåningsgraden har i snitt uppgått till 59,0 procent under den senaste femårsperioden och uppgick till 51,8 procent vid utgången av 2017. Nettoskuld i förhållande till EBITDA har i snitt uppgått till 8,3 gånger under den senaste femårsperioden och uppgick vid utgången av 2017 till 8,6 gånger.

Fastpartners utdelningspolicy är oförändrad. Det innebär att utdelningen till stamaktieägarna skall uppgå till minst en tredjedel av resultatet före skatt och orealiserade värdeförändringar.

Johan Lind +46 8 5191 7954

Nyhetsbyrån Direkt


Fastpartner D - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -