NORDEN
VÄNDE UPP PÅ TISDAGEN, VINX 30 +0,3% (Direkt)

2018-02-20 17:53

STOCKHOLM (Direkt) De nordiska börserna vände upp på tisdagen och fullföljde därmed den återhämtning som präglade förra veckan. Indexet Vinx 30, med de största och mest handlade aktierna i Norden, steg med 0,3 procent.

OMXH25 i Helsingfors klättrade 0,6 procent med flera verkstads- och skogsbolag i täten.

I Oslo slutade OBX-index upp 0,3 procent. Shippingbolaget Golden Ocean delårsrapporterade och belönades med en uppgång på 2,8 procent sedan resultatet varit starkare än förväntat, enligt Inquiry Financials analytikerenkät.

Havsmatföretaget Bakkafrost backade marginellt trots en delårsrapport som innehöll starkare siffror än väntat.

"Det var ett bra resultat, men det lyftes av speciella faktorer. Företaget fick väldigt mycket högre priser jämfört med Nasdaq-priserna i fjärde kvartalet. Över tid kommer de dock inte att erhålla lika höga priser", sade analytikern Bruce Diesen vid Fearnley Securities till TDN Finans.

På förlorarsidan återfanns Grief Seafood som backade 3,8 procent och mediebolaget Schibsted som sjönk runt 2 procent för andra dagen i rad.

I Köpenhamn ökade CAP 20-indexet 0,2 procent. Vindkraftsbolaget Vestas seglade upp 4,0 procent med stöd av att priserna vid den senaste auktionen för landbaserad vindenergi i Tyskland ökade tydligt i december från i november.

Maersk sjönk runt 3 procent i samband med sin kapitalmarknadsdag. Maersk huvudbudskap var att bolaget vill delta aktivt i konsolideringen i containerbranschen, rapporterade Ritzau Finans.

Bland de danska bankerna gick Jyske Bank och Sydbank svagt i samband med delårsrapporter. Jyske sjönk 1,8 procent och Sydbank 5,5 procent.

Johan Lind +46 8 5191 7954

Nyhetsbyrån Direkt


Bakkafrost - I dag

{point.key}

Golden Ocean Group - I dag

{point.key}

Jyske Bank - I dag

{point.key}

A.P. Møller - Mærsk B - I dag

{point.key}

Schibsted B - I dag

{point.key}

Sydbank - I dag

{point.key}

Vestas Wind Systems - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -