LEXINGTON
EBITDA-RESULTATET BLEV 6,2 MLN KR 4 KV (8,4) (Direkt)

2018-02-20 08:18

STOCKHOLM (Direkt) Kläd- och inredningsbolaget Lexington, som är listat på First North, redovisar ett resultat efter skatt på 4,0 miljoner kronor för det fjärde kvartalet (5,5).

Bruttomarginalen uppgick till 68,4 procent (63,3). Ebitda-resultatet blev 6,2 miljoner kronor (8,4).

Omsättningen uppgick till 76,7 miljoner kronor (84,1).

"Under årets sista kvartal fortsatte den snabba omstruktureringen i handeln med minskad efterfrågan i de traditionella försäljningskanalerna och en ökad omsättning Online. Samma sak skedde hos oss där försäljningen till våra traditionella återförsäljare minskade", skriver vd Kristina Lindhe.

Försäljningen i den egna webbshop steg med 31 procent och lanseringen av ny webbshop i september uppges ha tagits emot positivt av kunderna. Försäljningen i bolagets egna butiker i Norden ökade med 2 procent under kvartalet.

"Sammanfattningsvis ökar vi vår totala Onlinehandel och har en stabil omsättning i våra egna butiker, men tappar försäljning till de fysiska återförsäljarna. Än så länge har vi inte klarat att kompensera för det försäljningstappet fullt ut genom ökningar i våra egna butiker och Online", skriver vd.

Kristina Lindhe uppger vidare att man under 2018 kommer stänga ett par mindre lönsamma butiker i Norden och samtidigt öppna nya butiker i köpcentrum där man ser potential.

Makroredaktionen +46 8 5191 7931, http://twitter.com/makroredaktion

Nyhetsbyrån Direkt


Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -