Angler Gaming
SvD Börsplus ser svårsynade odds i Angler Gaming (Finwire)

2018-02-20 14:49
Kasinobolaget Angler Gaming expanderar på marknader som ligger utanför det fokus som de större operatörerna har. Det gör man med tilltagande tillväxt, branschledande lönsamhet och utan att berätta särskilt mycket alls om hur det går till. Det skriver SvD Börsplus i en analys på tisdagen.

Börsplus intryck är att varken strategin eller produkten sticker ut på något riktigt intressant vis jämfört med vad man kan finna hos aktörer som Cherry, GIG eller Aspire Global. Det unika torde istället vara inriktningen på marknader som de andra bolagen inte bearbetar. Något som verkligen sticker ut är Anglers starka tillväxtsiffror. Rörelsemarginalen är också hög.

Problemet med Angler som investering är att det saknas en del information som normalt sett väger tungt i beslutsfattandet för många investerare. Exempelvis ägarbild, insynshandel och geografisk intäktsmix.

"Tjusningen med Angler är att bolaget tycks fått bra fäste på marknader utanför de starkt konkurrensutsatta länderna i Europa som alla andra slåss om. Tillväxten och lönsamheten är förstklassig. Men en investering kräver full tilltro till en företagsledning som endast berättar ett minimun kring vad som pågår i bolaget", skriver Börsplus i sin slutsats och landar i ett neutralt råd för aktien.

Henrik Öhlin
henrik.ohlin@finwire.se, 0703-21 06 99
Nyhetsbyrån Finwire

Angler Gaming - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -