RIPASSO
AVSIKT 36 MLN EUR I PROJEKTFINANSIERING FÖR 72 PWR BLOK (Direkt)

2018-02-19 08:25

STOCKHOLM (Direkt) Ripasso och två av dess aktieägare har tecknat en principöverenskommelse kring bildandet av ett nytt bolag. Detta bolag ska stå för finansieringen av 72 PWR BLOK till priset 500.000 euro per enhet.

Bolagets mål är att köpa PWR BLOK-enheter och därefter sälja elektricitet till större slutkunder i Sydafrika.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Ripasso Energy kommer att vara ansvarigt för kundkontakt, EPC (Engineering, Procurement and Construction), skötsel och underhåll (O&M), samt tillhandahålla en kredit till det nya bolaget på upptill 11 miljoner euro över fem år.

Ripasso Energy kommer att äga 30 procent av bolaget. De två aktieägarna, East Guardian Asset Management och Miura Holding, kommer tillsammans äga 70 procent av det nya bolaget samt möjliggöra den långsiktiga finansieringen av detta bolags köp av PWR BLOK-enheter från Ripasso Energy genom att stå för en säkerhet på 36 miljoner kronor.

Det nya bolaget kommer att bildas på villkoret att en större kund inom ferrokromindustrin undertecknar ett energiköpsavtal, så kallat PPA. Säljmöten med potentiella kunder är planerade till mars och april i år.

Vidare gäller också att ett juridiskt bindande dokument måste tecknas av samtliga parter för att bildandet av bolaget ska verkställas.

PWR BLOK är en containerbaserad lösning där Ripasso Energys stirlingmotorer används för att utvinna energi ur rest- och fackelgaser inom industrin. Produkten lanserades i september 2017.

Kristine Trapp +46 8 5191 7927

Nyhetsbyrån Direkt


Swedish Stirling - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -