AIK Fotboll
AIK:s Nils-Eric Johansson avslutar sin spelarkarriär (Finwire)

2018-02-18 11:36
Fotbollsklubben AIK Fotbolls Nils-Eric Johansson, som är 38 år, kommer att lägga sina fotbollsskor på hyllan efter att den årliga hjärtundersökningen visat att han har en försämring av en sedan tidigare dokumenterad avvikelse på hjärtat. Konsekvensen av det är att den förändringen i sin tur har orsakat en viss påverkan kroppspulsådern.

Doktorerna har efter diskussion gett honom rekommendationen att lägga av med fotbollen.

- Efter den tydliga rekommendationen från den hjärtläkare som analyserat scanningen och sen i samtal med familj och ledare i AIK vill jag meddela jag att jag avslutar min spelarkarriär omgående. De senaste dagarna har varit väldigt omtöcknande med blandade känslor, både sorg och glädje. Från att förbereda mig för årets första tävlingsmatch till frågor om min framtid och hälsa. Detta kommer att ta sin tid att hantera, men med hjälp från min familj, AIK och vänner är jag säker på att det kommer något positivt ur detta, säger Nils-Eric Johansson.

En officiell avtackning kommer att ske i samband med den allsvenska premiären mot Dalkurd FF den 2 april på Friends Arena i Solna.

Johansson spelade totalt 371 matcher för AIK Fotboll.

newsroom@finwire.se
Nyhetsbyrån Finwire

AIK Fotboll B - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -