På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

STARBREEZE
NÄSTA VERSION STARVR MED TOBII-TEKNOLOGI UNDER 2018 (Direkt)

2018-02-15 10:13

STOCKHOLM (Direkt) Nästa version av VR-headsetet StarVR, som väntas någon gång under 2018, kommer att innehålla ögonstyrningsteknologi från Tobii.

Det säger Starbreeze ir-chef Ann Charlotte Svensson till Nyhetsbyrån Direkt.

Starbreeze samriskbolag med Acer, StarVR Corp, har redan före jul börjat serietillverka den nuvarande versionen av headsetet StarVR. Detta för att kunna möta efterfrågan från kunder som SEGA och VR-parken i Dubai. Nästa version av headsetet för en professionell kundbas kommer att presenteras under året och har alltså ögonstyrningsteknologi från Tobii.

I förra veckan blev det känt att Starbreeze för diskussioner med Acer om en möjlig börsnotering av StarVR Corp. StarVR Corp marknadsför och säljer StarVR-headsetet och Starbreeze äger ip-rättigheterna (varumärkesrättigheterna) medan Acer står för tillverkningen.

Vad händer med ip-rättighterna vid en eventuell börsnotering?

"Allt det där ingår i ett paket och inget är bestämt. Vi har diskussioner om en möjlig framtid för samriskbolaget. Vi äger ip-rättigheterna, vi äger 33 procent av bolaget och allt det är föremål för diskussioner och förhandlingar", säger Ann Charlotte Svensson.

Om det blir en börsnotering, hur stort ägande kommer ni då behålla?

"Det blir ganska regeldrivet när man ska upp på en börs. Oavsett vilken börs och vilket land det är gäller vissa regler där man ibland måste ha en viss utspädning och ibland inte. Det kommer bli ganska tydligt när och om vi går ut och berättar hur det ska gå till", säger Starbreeze finanschef Sebastian Ahlskog.

Mats Torgander +46 8 5191 7915

Nyhetsbyrån Direkt


Starbreeze B - I dag

{point.key}

Tobii - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -