AcuCort
AcuCort förväntas få patentskydd i USA (Finwire)

2018-02-15 09:52
Life science-bolaget AcuCort meddelar att det amerikanska patentverket USPTO har tillkännagivit en "Notice of Allowance" för bolagets patentansökan för medicinska formuleringar innehållande glukokortikoider för självbehandling i akuta situationer, "Acute Glucocorticoid Therapy". Det framgår av ett pressmeddelande.

”Notice of Allowance” är en del i godkännande processen där det amerikanska patentverket bekräftar att ansökningsprocessen är avslutad och utfärdandet av patentet nu inleds. Patentet beräknas utfärdas under andra kvartalet i år.

Patentansökan i USA beskriver medicinsk självbehandling med glukokortikoider i akuta situationer då det saknas tillgång till medicinsk personal. Uppfinningen beskriver och omfattar glukokortikoider generellt vilket innebär att skyddet mot konkurrens blir större än den specifika kompositionen av bolagets produkt, den snabblösliga filmen Dexa ODF. Uppfinningen har tidigare resulterat i att AcuCort fått patent beviljat i 30 länder.

- Mer än en miljard människor lider av allergi. Dexa ODF kan erbjuda viktig behandling för många allergipatienter i akuta situationer. Patentskydd på nyckelmarknader är en viktig komponent i kommersialiseringen av Dexa ODF. Beskedet från amerikanska patentverket är därför strategiskt viktigt, säger Mats Lindfors, vd för AcuCort.

Henrik Öhlin
henrik.ohlin@finwire.se, 0703-21 06 99
Nyhetsbyrån Finwire

AcuCort - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -