THQ NORDIC
RAPPORTREAKTION JACKPOT FÖR SENSOR SVERIGE SELECT (Direkt)

2018-02-14 11:14

STOCKHOLM (Fonder Direkt) Spelbolaget THQ Nordics kvartalsrapport för det fjärde kvartalet, som bland annat innehöll en omsättningsökning om 99 procent mot samma period 2016, föll minst sagt marknaden i smaken och aktien stiger 26,2 procent på onsdagen.

En bidragande orsak till den kraftiga uppgången, utöver kvartalssiffrorna i sig, är sannolikt dagens aviserade förvärv av det digitala underhållningsföretaget Koch Media.

"Rapporten var mycket stark och över våra förväntningar, sett till både omsättning och resultat. Förvärvet de gör är väldigt stort beaktat bolagets förvärvshistorik och multiplarna för köpet ser attraktiva ut. Vi har väntat på ett större förvärv och tycker resultatutsikterna ser goda ut om man lägger ihop THQ Nordic och det förvärvade bolaget", säger Stefan Olofsson, ansvarig förvaltare för Sensor Sverige Select, till Fonder Direkt.

De fem i Sverige tillgängliga fonder med högst procentuell exponering av kapitalet mot THQ Nordic är Sensor Sverige Select (3,22), Handelsbanken Microcap Sverige (2,89), Consensus Småbolag (2,82), Handelsbanken Sverigefond (Criteria) (2,03) och Fondita Nordic Micro Cap (1,99).

Fonder Direkt är en tjänst som produceras av Nyhetsbyrån Direkts fondredaktion i syfte att bredda kunskapen om fonder och öka genomlysningen av denna marknad. Materialet kan vara finansierat och framtaget på uppdrag av extern part finansierat och i förekommande fall anges detta tydligt. Fondredaktionen är frikopplad från Direkts övriga redaktion.

Fondredaktionen +46 8 5191 79 05 https://twitter.com/Fonder_Direkt

Fonder Direkt


Fondita Nordic Micro C... - I dag

{point.key}

Handelsbanken Sverige... - I dag

{point.key}

Sensor Sverige Select A - I dag

{point.key}

Embracer Group B - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -