POWELL
FORTSATT VAKSAM MOT RISKER MOT FINANSIELL STABILITET (Direkt)

2018-02-13 16:12

STOCKHOLM (Direkt) Federal Reserve kommer att vara fortsatt vaksamma mot eventuella risker som kan utvecklas mot den finansiella stabiliteten.

Det sade Fedchefen Jerome Powell vid en ceremoni på tisdagen, där han svors in i sin nya roll som centralbankschef, enligt Bloomberg News.

Han sade att Fed kommer att "bevara de viktiga framstegen inom finansiell reglering samtidigt som vi försöker säkra att våra åtgärder är så effektiva som möjligt".

"Även om de utmaningar vi möter alltid utvecklas kommer Feds hållning förbli densamma", sade Jerome Powell.

Han sade också att den globala ekonomin återhämtar sig starkt för första gången på ett decennium, och att Fed befinner sig i processen att gradvis normalisera såväl räntepolicyn som balansräkningen, med sikte på att förlänga återhämtningen och fortsätta sträva mot att uppfylla målen.

"Penningpolitiken har fortsatt att stödja en full återhämtning på arbetsmarknaden och föra tillbaka inflationen till vårt mål; vi har gjort stora framsteg med att komma mycket närmare dessa lagstadgade mål", sade Jerome Powell.

Han sade också att Fed kommer att fortsätta att söka vägar att förbättra transparensen såväl inom penningpolitiken som inom reglering.

Makroredaktionen +46 8 5191 7931, http://twitter.com/makroredaktion

Nyhetsbyrån Direkt


Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -