På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

H&M
GÅR INTE VIDARE MED TANKEN OM ÅTERINVESTERINGSPLAN (Direkt)

2018-02-12 17:23

STOCKHOLM (Direkt) Klädbolaget H&M avstår från att gå vidare med tankarna på att erbjuda aktieägarna en möjlighet att återinvestera erhållen utdelning i nyemitterade H&M-aktier, en så kallad återinvesteringsplan (Dividend Reinvestment Plan (DRIP).

Det framgår av ett pressmeddelande.

"Utredningen visar att återinvesteringsplanen är svår att genomföra utifrån både tekniska och tidsmässiga aspekter", uppger H&M.

Därför väljer nu styrelsen att istället föreslå årsstämman den 8 maj 2018 att för räkenskapsåret 2016/2017 besluta om en oförändrad utdelning på 9:75 kronor per aktie att utbetalas kontant, uppdelat vid två betalningstillfällen, en gång på våren och en gång på hösten.

Den första utbetalningen på 4:90 kronor föreslås ha den 11 maj 2018 som avstämningsdag. Det innebär att utbetalningen blir den 16 maj.

Vid det andra utbetalningstillfället om 4:85 kronor föreslås den 13 november 2018 som avstämningsdag, innebärande utbetalning den 16 november.

Vissa bedömare har kallat en återinvesteringsplan för en form av nyemission.

Johan Lind +46 8 5191 7954

Nyhetsbyrån Direkt


Hennes & Mauritz B - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -