SensoDetect
SensoDetect har fått in ny data för tvångssyndrom (Finwire)

2018-01-26 11:36
Medicinteknikbolaget SensoDetect har nu fått in data från en ny grupp med tvångssyndrom (OCD) som kommer att utvärderas för att om möjligt komplettera Bera 3.0 med ytterligare testsvar, enligt ett pressmeddelande.

SensoDetect Bera 3.0 kommer inledningsvis att vara inriktad på ADHD enligt tidigare plan och kompletteras med Autism och Schizofreni. Dessa tester uppges ge läkaren en bredd i sin utredning och diagnostisering.

De data som nu insamlats rör ytterligare en grupp med tvångssyndrom (OCD). Dessa kommer att analyseras under våren och om möjligt läggas till i Bera 3.0 testerna.

"Skulle vi kunna erbjuda ett OCD test som ytterligare en del i svaret till psykiatrin vore det unik i sitt slag. Det skulle öka värdet för psykiatrin då OCD är en svår diagnos som dessutom är mångfasetterad och något riktigt bra och objektivt test finns inte vad jag vet sedan tidigare. Det är dock för tidigt att säga när vi kan ha ett sådant test klart men det är mycket intressant att få in bra dataunderlag. Fokus ligger dock ändå just nu på att få ut BERA 3.0 på marknaden för ADHD test och det går enligt plan", kommenterar vd Johan Olson.

Anton Wilén
anton.wilen@finwire.se, 0765-46 64 41
Nyhetsbyrån Finwire

SensoDetect - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -