Raybased
Raybased inleder samarbete med Telenor (Finwire)

2018-01-25 08:42
Teknikbolaget Raybased inleder ett samarbete med Telenor för att ta ett helhetsgrepp om uppkoppling av fastigheter. Bolagens gemensamma erbjudande täcker allt från hyresgästers internetuppkoppling till tjänster inom sakernas internet som effektiviserar energi- och vattenförbrukning. Det framgår av ett pressmeddelande.

Bolagen kommer att rikta sitt erbjudande till flerfamiljsbostäder och fastighetsägare såväl som hyresgäster. Smarta fastigheter syftar till att göra vardagen lättare för boende och fastighetsägare, öka komforten samt effektivisera användningen av el och vatten i fastigheterna.

– Intresset för smarta fastigheter är stort på marknaden och vi ser det som mycket glädjande att vi i samverkan med Telenor nu kan erbjuda en mer komplett lösning till både på fastighetsägare och den enskilda hyresgästen. Telenors kunskap och infrastruktur inom fastighetssektorn kommer hjälpa oss att skala vårt erbjudande på ett snabbare och kraftfullare sätt, säger Lennart Olving, vd i Raybased.

Telenor har idag 2,3 miljoner kunder som erbjuds olika former av digitala tjänster inom
fastighetssektorn. Inledningsvis kommer samarbetet att omfatta marknaden för fastighetsägare som har bredband indraget och levererar tjänster genom Telenor.

Henrik Öhlin
henrik.ohlin@finwire.se, 0703-21 06 99
Nyhetsbyrån Finwire

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -