BONG
TAR ÖVER INTERMAILS KUVERTVERKSAMHET MOT ROYALTYBETALNING (Direkt)

2018-01-17 16:39

STOCKHOLM (Direkt) Kuvert- och specialförpackningsföretaget Bong tar över Intermails nordiska kuvertverksamhet och kuvertproduktion i spåren av att Intermail har tagit det strategiska beslutet att upphöra med sin kuvertverksamhet i Norden och dess kuvertproduktion.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Bong kommer att erbjuda merparten av Intermails säljpersonal i Sverige, Danmark och Finland anställning i Bong. Produktionen av kuvert kommer att ske i Bongs nuvarande fabriker. Överenskommelsen innefattar royaltybetalning från Bong till Intermail under de kommande tre åren, heter det även.

Genomförandet av transaktionen är planerad till mars 2018 om det inte sker några väsentliga förändringar inom Intermail under perioden fram till genomförandet.

"Denna konsolidering är en möjlighet att mildra de kostnadsökningar som uppstår till följd av marknadsnedgången, och Bong kommer att anstränga sig till det yttersta för att tillfredsställa nuvarande och framtida servicebehov hos dessa kunder", säger Bongs vd Håkan Gunnarsson i en kommentar.

Börsredaktionen +46 8 5191 79 00 http://twitter.com/direktse

Nyhetsbyrån Direkt


Bong - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -