ARC AROMA PURE
RIKTAD KVITTNINGSEMISSION FÖR LÅN, KURS 60 KR (Direkt)

2018-01-17 09:26

STOCKHOLM (Direkt) First North-bolaget Arc Aroma Pure har beslutat att göra en riktad kvittningsemission för ett lån på 17,5 miljoner kronor.

Kvittningen avser lån utställt av Recall Capital Nordic. Teckningskursen per aktie fastställdes till 60 kronor, vilket innebär att emissionen i stort sett genomförts utan rabatt, skriver Arc Aroma Pure i ett pressmeddelande.

Syftet med emissionen och skälet till avvikelsen från aktieägarnas företrädesrätt är att säkra finansieringen för den löpande verksamheten samt deltagande i Optifreeze nyemission under oktober 2017. Styrelsen bedömer att den riktade emissionen genomförts på ett mycket fördelaktigt villkor, på kortare tid samt till en betydligt lägre kostnad och rabatt än om erbjudandet hade riktats mot samtliga befintliga ägare, skriver bolaget.

"Vi arbetar kontinuerligt med bolagets kapitalstruktur och finansiering för att optimera verksamheten. I samband med detta arbete har vi etablerat en god relation med Recall Capital Nordic AB som en långsiktig och heltäckande samarbets-partner. Jag ser mycket positivt på vårt nya partnerskap, som kommer ge oss ännu bättre förutsättningar att hålla ett fortsatt högt tempo inom såväl produktutveckling som marknadsbearbetning och försäljning" säger Johan Möllerström, vd för Arc Aroma Pure.

Samarbetet inkluderar både finansieringsavtal och uppdrag att säkerställa aktiens likviditet på marknaden. Genom att kvitta lånet med en riktad nyemission bibehåller Arc Aroma Pure en stark likviditet för operativa kostnader, aktiv försäljning och marknadsbearbetning, enligt Arc Aroma Pure.

Börsredaktionen +46 8 5191 79 00 http://twitter.com/direktse

Nyhetsbyrån Direkt


Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -