NORDEN
PANDORAREKYL GAV DANSK LEDARTRÖJA, VINX 30 +0,3% (Direkt)

2018-01-16 17:13

STOCKHOLM (Direkt) De nordiska grannbörserna utvecklades positivt på tisdagen, med undantag för Helsingfors som sjönk något. Det regionala samlingsindexet Vinx 30 var upp 0,3 procent till 992 strax före stängning.

I Köpenhamn steg CAP 20-indexet 0,2 procent.

Smyckeföretaget Pandora vände upp drygt 5 procent efter flera dagar med nedgångar och ett årsfacit på cirka minus 10 procent i spåren av en vinstvarning i torsdags. Under sin kapitalmarknadsdag meddelade bolaget att tjuren på den pressade USA-marknaden ska tas vid hornen, i synnerhet genom att hämta upp inom e-handel där Pandora har hamnat på efterkälken.

Ingrediensbolaget Chr. Hansen var dagens danska förlorare efter riktkurssänkningar, i sin tur i spåren av en svag kvartalsrapport i fredags.

OBX-indexet i Oslo var upp 0,1 procent. Aker BP fortsatte upp en dryg procent efter måndagens kapitalmarknadsdag, där höjda utdelningsambitioner aviserades och aktien reagerade med att stiga drygt 3 procent.

Oljeservicebolaget PGS steg nästan 8 procent efter positiva besked från franska sektorkollegan CGG om omsättningen under det fjärde kvartalet, trots att PGS själva tidigare har flaggat för samma sak.

I Helsingfors backade det råvaru- och verkstadstunga OMXH25-indexet 0,1 procent på en dag med råvarubolag som sämsta europeiska sektor. Byggaren YIT slutade som jumbo på minus 1,7 procent trots klartecken från finska konkurrensverket om att förvärva sektorkollegan Lemminkäinen.

Martin Lindgren +46 8 5191 7920

Nyhetsbyrån Direkt


Aker BP - I dag

{point.key}

Pandora - I dag

{point.key}

YIT Oyj - I dag

{point.key}

GT Biopharma - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -