REZIDOR
HNA PANTSATT AKTIER OM 6% AV KAPITAL (Direkt)

2017-12-15 16:32

STOCKHOLM (Direkt) Hotelloperatörsbolaget Rezidors huvudägare, kinesiska HNA, har pantsatt 10,6 miljoner aktier eller om kring 6 procent av kapitalet i bolaget.

Det framgår av ett pressmeddelande.

HNA innehar således 70,4 procent av kapitalet i bolaget, inklusive de pantsatta aktierna.

"Aktierna kommer att återföras till HNA Tourism Group när full betalning för lånet har erlagts. Enligt låneavtalet åtar sig långivaren att inte rösta för de pantsatta Rezidoraktierna", heter det vidare.

Enligt medieuppgifter tidigare i veckan rapporterades HNA ha gått under 66,67 procents ägande utan att flagga för en dylik förändring.

"När en långivare åtar sig att inte utöva rösträtterna för de aktier som har tagits emot som säkerhet, ska aktierna enligt svensk rätt inte räknas till långivarens innehav, utan aktierna ska fortsättningsvis räknas till aktieägarens innehav. Det uppkommer således inte en flaggningsskyldighet i den nu aktuella situationen, varken för långivaren som innehar säkerheten eller för aktieägaren", framkommer även.

HNA ska dels ha erhållit råd från en svensk legal rådgivare. Därutöver ska Finansinspektionen ha bekräftat att flaggningsskyldighet inte föreligger i rådande fall.

HNA kan komma att ingå avtal med någon långivare som kan medföra att ytterligare Rezidor-aktier pantsätts, framgår i fredagseftermiddagens pressmeddelande.

Börsredaktionen +46 8 5191 79 00 http://twitter.com/direktse

Nyhetsbyrån Direkt


Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -