SENSYS GATSO
KÄNDE EJ TILL OHIO-ORDER VID AKTIEKÖP - ORDF (Direkt)

2017-12-14 14:43

STOCKHOLM (Direkt) Hastighetsövervakningsbolaget Sensys Gatsos styrelseordförande Claes Ödman kände inte till den på torsdagen aviserade ordern, som åtföljdes av kursrusning, när han mångdubblade sitt aktieinnehav för en halv miljon kronor på tisdagen och onsdagen.

Det säger han till Nyhetsbyrån Direkt.

"Jag kände inte till ordern, och hade jag vetat att det skulle annonseras en jätteviktig order i dag hade jag väntat med att köpa", säger han efter att först ha frågat vad det handlar om: har han inte noterat ordern.

Denna aviserades vid lunchtid på torsdagen och avser ett tioårigt operatörsavtal med den amerikanska delstaten Ohio, värt 60 miljoner kronor under kontraktsperioden. Aktien steg cirka 15 procent på Stockholmsbörsen efter att nyheten blev känd.

"Det var ju förmodligen olycklig tajming; det kände jag inte till", konstaterar Claes Ödman, som varit ordförande i bolaget sedan 2016 och suttit i styrelsen sedan 2011.

Att han inte noterat ordern beror på att han under dagen har varit upptagen med sitt arbete som Göteborgsbaserad operativ chef samt Sverige-vd för Zürichnoterade Ascom, verksamt inom larm och kommunikationssystem åt bland annat sjukhus och med en stor del av sin produktutveckling i Sverige.

Claes Ödman säger sig inte vara operativt verksam i Sensys Gatso, och bolagsledningen informerar honom inte om enskilda affärer.

Före veckans köp av drygt 400.000 aktier för cirka en halv miljon kronor ägde Claes Ödman 50.000 aktier.

Varför ville du köpa så många fler aktier just nu?

"Jag hade gärna köpt tidigare, men av privata skäl har det inte varit möjligt."

Han fortsätter:

"Att jag investerar har inte med enskilda affärer att göra, utan med att jag tycker att det är ett i grunden bra bolag. Nu har vi gjort en nyemission som lyckades, och vi fick in en ny vd som jag har stort förtroende för och som jag som ordförande har haft en central roll i att rekrytera. Vi finns med lösningar på en marknad som jag tror är långsiktigt sund och positiv."

Claes Ödman uppger att han köpte aktier i nämnda nyemission, men av privata skäl inte så många som han hade velat.

Diagram: Sensys Gatso senaste fem handelsdagarna. Claes Ödman köpte aktier den 12-13 december i intervallet 1:17 - 1:22 kronor.

Källa: Infront

Martin Lindgren +46 8 5191 7920

Nyhetsbyrån Direkt


Sensys Gatso Group - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -