NYHETER I KORTHET TISDAG 13 DECEMBER (Direkt)

2017-12-13 07:55

NATO. Sverige bör ta steget in i Nato eftersom bilaterala samverkansavtal inte ger samma skydd som medlemskap. Det är inte säkert att Nato prioriterar ett land som agerar fripassagerare, varnar tidigare överbefälhavare Bengt Gustafsson med flera. (Di Debatt)

DOLDA SAS-TILLGÅNGAR. SAS sitter på en dold juvel i form av sina start- och landningstillstånd, som bara på Heathrow är värda uppskattningsvis 4,5 miljarder kronor. (DI)

SAS-FÖRSENINGAR. SAS har drabbats av försenade flygleveranser till sin bas på Irland, där sex flygplan som ska flyga mellan Heathrow och Skandinavien ska baseras, men hoppas enligt vd komma i gång med flygningar inom de närmaste dagarna. (DI)

KOMPLICERAD JURIDIK. Inför ett eventuellt folkrättsbrottsåtal mot Lundin Petroleum-toppar är en fråga om svensk eller internationell lagstiftning ska tillämpas. Det förstnämnda vore en negativ signal för svenska exportföretag, enligt prospekteringsbolagets advokat Biörn Riese. (DI)

TUFFT MARKNADSLÄGE FÖR BOSTADSUTVECKLARE. Erik Karlin, vd för Tobin Properties, bedömer i en längre intervju med fyra bostadsutvecklare att "en sak är säker": det blir färre produktionsstarter på bostadsmarknaden under 2018. (DI)

DYRT HÄVA NKS-AVTAL. Det vore för dyrt, 15 miljarder kronor, att säga upp avtalet med Skanskas dotterbolag SHP om Nya Karolinska Sjukhuset i förtid, enligt den styrande borgerliga landstingsalliansen i Stockholm. (SvD)

BOSTADSÖ I VÄRTAN. Bostadsutvecklaren Abacus Bostad har ropat hem den första markanvisningen på en ny ö i Värtan utanför Stockholm, där 1.500 bostäder ska byggas. (SvD)

Makroredaktionen +46 8 5191 7931, http://twitter.com/makroredaktion

Nyhetsbyrån Direkt


SAS - I dag

{point.key}

Orrön Energy - I dag

{point.key}

Skanska B - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -