NCC
PROJEKTNEDSKRIVNINGARNA MER FRAMÅTBLICKANDE ÄN TIDIGARE (Direkt)

2017-12-13 09:17

STOCKHOLM (Direkt) De projektnedskrivningar som NCC meddelade i samband med onsdagsmorgonens vinstvarning är mer framåtblickande än tidigare nedskrivningar som snarare har varit bakåtblickande.

Det uppgav NCC-ledningen vid en telefonkonferens.

"Jag skulle säga att det finns en fundamental skillnad mellan vad vi gör nu och vad vi har sett under de senaste två åren. Tidigare har vi gjort nedskrivningar i projekt baserat på historiska problem. De har varit bakåtblickande på saker som redan har hänt. Det vi gör nu är nedskrivningar relaterade till risker inför framtiden. Det är ett antal projekt som har omvärderats", är budskapet från bolagsledningen.

NCC:s resultat i det fjärde kvartalet kommer att belastas med 315 miljoner för ökade avsättningar i bygg- och anläggningsprojekt.

Inom affärsområdet NCC Infrastructure belastas resultatet med 260 miljoner kronor. På en analytikerfråga om vilken geografisk profil som nedskrivningarna har svarade bolagsledningen att affärsområdet framförallt är fokuserat på Norge och Sverige, och att det speglar var nedskrivningarna görs.

NCC:s nedskrivningar görs enligt befintligt regelverk. Från årsskiftet väntas en ny redovisningsstandard träda i kraft.

"Vi analyserar för närvarande effekterna av standarden och resultaten av det kommer att presenteras i bokslutet", uppgav NCC vid telefonkonferensen.

Bolagets resultat belastas även med 75 miljoner kronor avseende omstruktureringskostnader för sänkta omkostnader samt avgångsvederlag till tidigare vd. Rörelseresultatet för det fjärde kvartalet beräknas bli nära noll, uppgav NCC i vinstvarningen.

Johan Lind +46 8 5191 7954

Nyhetsbyrån Direkt


NCC B - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -