VIKING SUPPLY SHIPS
LÅNGIVARE GÅR MED PÅ FÖRSLAG (Direkt)

2017-12-12 11:13

STOCKHOLM (Direkt) Viking Supply Ships, som handelsstoppades av Nasdaq Stockholm på tisdagsmorgonen, meddelar att samtliga långivare som dotterbolaget Viking Supply Ships A/S fört samtal med har antagit omstruktureringsförslaget.

Koncernens bedömning är att den finansiella omstruktureringen kan slutföras inom kort, under förutsättning av att slutliga godkännanden från långivarnas kreditkommittéer erhålls.

Det framgår av ett pressmeddelande.

I huvudvillkoren i omstruktureringsförslaget ingår att Viking Supply Ships tar in 15 miljoner dollar i den nyemission som tidigare meddelats. Vidare kommer bolagets räntebetalningar och amorteringar väsentligt reduceras fram till det första kvartalet 2020. De finansiella kovenanterna har också omförhandlats vilket ger Viking Supply Ships A/S större utrymme att operera under de för närvarande utmanande marknadsförutsättningarna.

Enligt information som gick ut i pressmeddelande den 29 november, senarelades offentliggörandet av bolagets delårsrapport för det tredje kvartalet 2017 på grund av de pågående diskussionerna med långivarna. Då en principöverenskommelse med långivarna är på plats, förväntas delårsrapporten offentliggöras den 18 december klocken 8.30.

För att låta aktieägare ta del av delårsrapporten för det tredje kvartalet förlängs teckningsperioden i emissionen till den 28 december.

Kristine Trapp +46 8 5191 7927

Nyhetsbyrån Direkt


Viking Supply Ships B - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -