Raybased
Raybased får beställning från Castellum värd 150 000 kronor (Finwire)

2017-12-12 11:01
Teknikbolaget Raybased har fått en beställning från fastighetsbolaget Castellum på sitt
nya digitala system, Smart City, i Göteborg. Systemet samlar in mätvärden från givare i fastigheter och gatubrunnar. Exempel på sådana givare är alla typer av vattenflödesmätare och elmätare. Värdet av denna order är cirka 150 000 kronor. Det framgår av ett pressmeddelande.

Idag har Raybased med hjälp av Castellum installerat basstationer som täcker Göteborgs innerstads behov för trådlös mätning av vattenflöde och el.

"Vi ser en stor efterfrågan på denna typ av system. Tätare avläsningar för bättre uppföljning av förbrukningen och möjlighet till kontroll av fel i distributionssystemen krävs idag både av
fastighetsägare och leverantörer av vatten och el för att kunna styra förbrukningen över dygnets alla timmar. Eftersom avläsningen nu sker automatiserat minskar kostnaderna och risken för fel i manuell avläsning elimineras som en naturlig följd av automatiseringen. I en
stad av Göteborgs storlek bedömer vi marknaden till tusentals enheter", säger Raybaseds vd Lennart Olving.

Raybased har haft installationer i Göteborg för test hos Castellum. Erfarenheterna är mycket goda och bolaget förbereder sig nu för att installera i större skala.

"Vi är mycket nöjda med Raybaseds installation som ger en väsentlig effektivisering och vi har redan upptäckt vattenläckor i vårt system. Installationen av de fem första enheterna har gått smidigt och vi har nu beställt ytterligare enheter. Vårt totala behov är cirka 300 enheter", säger Anders Björling på Castellum.

Henrik Öhlin
henrik.ohlin@finwire.se, 0703-21 06 99
Nyhetsbyrån Finwire

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -