LUNDIN PETROLEUM
DNB SER BETYDANDE UPPSIDA I GRIEG & SVERDRUP (Direkt)

2017-12-12 15:56

STOCKHOLM (Direkt) DNB Markets flaggar för ett par triggers framöver och tror på möjligheter för betydande uppsida i Lundin Petroleums huvudtillgångar Edvard Grieg och Johan Sverdrup.

Det framgår av den analys där rekommendationen för oljeaktien lyfts till köp från behåll med bibehållen riktkurs om 215 kronor.

"Baserat på data från norska oljedirektoratet är utvinningsgraden vid Edvard Grieg-fältet 37 procent, att jämföra med Statoils ambition om 60 procent för norska olje- och gasfält. Om Edvard Griegs utvinningsgrad når 60 procent ser vi 50 procents uppsida i Lundins bokförda 2P-reserver om 127 miljoner fat olja från Edvard Grieg", skriver DNB.

För Johan Sverdrup tror analyshuset på ett resursintervall om 3,5-3,8 miljarder fat olja att jämföra med nuvarande skattning från Statoil på 2,0-3,0 miljarder.

Vidare påpekar DNB Markets att oljeaktien inte hängt med oljeprisuppgången under senare tid. Dessutom tror banken på en utdelning från oljebolaget för 2018 om 80 cent per aktie, vilket skulle innebära en direktavkastning på runt 3,5 procent.

Vid 16-tiden på tisdagen hade Lundin-aktien stigit drygt 2 procent till över 196 kronor.

Henrik Svensson +46 8 5191 7924

Nyhetsbyrån Direkt


Orrön Energy - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -