Dr Sannas
Hudvårdsbolaget Dr Sannas genomför nyemission inför notering på NGM Nordic MTF (Finwire)

2017-12-04 12:28
Hudvårdsbolaget Dr Sannas ska ta in cirka 3 miljoner kronor i en nyemission inför en notering på NGM Nordic MTF. Det framgår av ett pressmeddelande.

Dr Sannas utvecklar och säljer hudvårds- och hälsoprodukter som endast innehåller naturliga, vildvuxna och ekologiska ingredienser som är skonsamma och hälsofrämjande för kroppen och huden.

Bolaget uppges ha haft en stark tillväxt med lansering av ett antal nya naturliga hudvårdsprodukter under varumärket Dr Sannas det senaste året. Ambitionen är att år 2018 lansera minst tolv nya naturliga hudvårds- och hälsoprodukter, vilket anses borga för en fortsatt snabb utveckling av verksamheten.

Kapitalanskaffningen skall användas för ytterligare marknadsföring av varumärket Dr Sannas och dess produkter. Därutöver möjliggör ett utökat rörelsekapital större lager. Detta är något som behövs ifall produkterna ska finnas hos större aktörer, vilket är ett av bolagets kortsiktiga mål.

Styrelsen har även beslutat om ytterligare en nyemission som innebär att bolaget vid stor efterfrågan kan ta in ytterligare cirka 1,0 miljon kronor.

Teckningskursen uppgår till 18,00 kronor per aktie, vilket motsvarar ett bolagsvärde om cirka 23,3 miljoner kronor pre money. Teckningstiden pågår mellan 6-19 december 2017. Första handelsdag beräknas till den 26 januari 2018.

Anton Wilén
anton.wilen@finwire.se, 0765-46 64 41
Nyhetsbyrån Finwire

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
3-mån stibor - -
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
- -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -