BrainCool
BrainCool tror att bolaget kan bygga upp en betydande försäljning i USA - vd (Finwire)

2017-11-27 15:21
Medicinteknikbolaget BrainCools vd Martin Waleij presenterade bolaget vid Stora Aktiedagen i Göteborg som arrangerades av Aktiespararna på måndagen.

Bolaget är verksamt inom nedkylning av hjärnan. Nedkylning av kroppen är en metod för att antal sjukdomstillstånd, däribland stroke, plötsligt hjärtstillestånd och vid neonatalvård.
BrainCool bedriver flera kliniska studier i olika länder.

BrainCool etablerade tidigare i november en ny organisation som ska fokusera på två affärsområden, BrainCooling och Pain Management. Dessutom etableras ett dotterbolag i USA med säte i Annapolis i delstaten Maryland.

Affärsområdet BrainCooling ska fokusera på produkterna BrainCool System och RhinoChill medan affärsområdet Pain Management fokuserar på Cooral System och CoolHead.

Braincool meddelade i förra veckan att bolaget har säkrat en finansiering på upp till 100 miljoner kronor. Kapitaltillskottet ska främst användas till lansering av bolagets produkter i USA. Transaktionen sker genom utgivning av konvertibler med tillhörande teckningsoptioner i flera steg, så kallade trancher, över 36 månader.

- Vi tror att vi kommer in i USA med bättre produkter. Vi tror att vi kan bygga upp en betydande försäljning i USA, säger Martin Waleij.

Den amerikanska marknaden bedöms idag vara värd 200 miljoner dollar och växa snabbt.
- Vi tror att marknaden för hypotermi kommer explodera, säger Martin Waleij.

BrainCool siktar inte längre på att bli uppköpta. Martin Waleij tror att det finns en efterfrågan på svenska medicinteknikbolag som lyckas sälja i USA.

- Vi siktar inte längre på att bli uppköpta, jag vet att jag har sagt det tidigare. Vi siktar på en notering på Stockholmsbörsen om några år, säger Martin Waleij. BrainCool handlas på Aktietorget sedan maj 2014.

Dotterbolaget PolarCap bedriver verksamhet inom idrottsmedicin för hypotermi utanför sjukvården. BrainCool planerar en utdelning av PolarCap till aktieägarna enligt Lex Asea och därefter en notering av PolarCap.

Henrik Öhlin
henrik.ohlin@finwire.se, 0703-21 06 99
Nyhetsbyrån Finwire

BrainCool - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -