NORDEN
DYSTRA TONGÅNGAR FÖR OPERA I OSLO, VINX 30 -0,1% (Direkt)

2017-11-23 17:58

STOCKHOLM (Direkt) De nordiska börserna föll tillbaka på torsdagen och indexnedgångarna var ungefär lika stora i flera av länderna. Det regionala indexet Vinx 30 backade 0,1 procent.

Köpenhamnsbörsens C20-index stängde ned 0,4 procent och bland dagens danska förlorare fanns än en gång vindkraftsbolaget Vestas, som fortsatte den senaste tidens negativa trend och föll 3,3 procent. Aktien noterades därmed till 373 danska kronor, vilket är den lägsta nivån för Vestas på omkring två år. Enligt ABG Sundal Collier bekräftade en tysk vind-auktion på onsdagen den prispress som för ögonblicket slår mot industrin.

Utanför C20 fanns det mer positiva trender, som Royal Unibrews uppgång med 5 procent. Bryggeriet har enligt Jyske Bank en rad utgifter med i förväntningarna, och det kan tolkas positivt av marknaden.

I Oslo backade OBX med 0,4 procent. Programvarubolaget Opera Software la fram sina räkenskaper för det tredje kvartalet och Adcolony, som är bolagets största verksamhet mätt i omsättning, levererade svagare siffror än väntat.

"För Adcolony levererar de dåliga, bekymmersamma tal. Det är mycket som måste göras innan de kan vända butiken. De har alla verktygen för att göra det, men behöver utföra det på ett bra sätt och så här långt har de inte gjort det", sade Carnegies analytiker Håvard Nilsson till TDN Finans.

Opera Software backade 7 procent.

Finländska OMXH25 stängde 0,2 procent lägre och bland förlorarna i Helsingfors för dagen fanns verkstadsbolagen Outotec och Wärtsilä, som tappade 2,4 respektive 1,2 procent. Uppåt var det i stället för Metsä Board, som klättrade 2 procent.

David Djuphammar +46 8 5191 7913

Nyhetsbyrån Direkt


Otello Corporation - I dag

{point.key}

Metso Oyj - I dag

{point.key}

Wärtsilä Oyj Abp - I dag

{point.key}

Royal UNIBREW - I dag

{point.key}

Vestas Wind Systems - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -