NEW YORK
ÖPPNING NÄRA OFÖRÄNDRAT, S&P 500 -0,1% (Direkt)

2017-11-22 16:36

STOCKHOLM (Direkt) I USA-börsernas inledning var det i stort sett oförändrade indexnoteringar på onsdagen.

Blickarna riktades mot protokollet från Feds senaste räntemöte, även om mötet den 1 november var relativt odramatiskt och utan nya prognoser. Fed lämnade som väntat räntan oförändrad men gav inte heller några signaler om att den inte skulle vara redo att höja i december.

Eftersom USA firar Thanksgiving på torsdagen med helgstängda börser kom viss statistik som normalt dyker upp på torsdagar redan på onsdagen. Siffrorna över nyanmälda arbetslösa var ungefär som väntat. Kärnorder för varaktiga varor, kapitalvaror exklusive försvar och flygindustri, hamnade under förväntan men det kompenserades i viss mån av att statistiken för månaden före reviderades upp.

Vid 16.30-tiden var Dow Jones industriindex ned 0,1 procent till 23.564, medan det bredare S&P 500 var ned 0,1 procent till 2.597 och det teknikorienterade Nasdaqs kompositindex var oförändrat på 6.861 jämfört med tisdagens stängning.

I Asien var det på onsdagen mestadels stigande börsindex. Även Europabörserna låg överlag på plusnoteringar, med undantag för tyska DAX.

På råvarumarknaden gick oljepriset upp efter att USA:s råoljelager minskat oväntat mycket under förra veckan, enligt tisdagskvällens statistik. De mer officiella lagersiffrorna från amerikanska energidepartementet på onsdagen visade också på större nedgångar än väntat, om än inte lika stora.

Rockwell Automations styrelse har enhälligt beslutat att avvisa Emersons bud. Emersons bud, som höjdes från 215 till 225 dollar per aktie den 16 november, undervärderar Rockwell och dess potential för fortsatt tillväxt och värdeskapande, enligt Rockwells styrelse. Rockwell var ned 0,9 procent och Emerson upp 2,4 procent.

Deere bjöd på en bättre vinst än väntat i sin rapport för det fjärde kvartalet och belönades med en kursuppgång på drygt 3 procent.

Hewlett Packard Enterprises föll i stället rejält efter besked om att vd Meg Whitman lämnar bolaget. HP-aktien var ned 8,2 procent.

Fed-protokollet publiceras klockan 20.00. På torsdag är det helgstängt i USA och på fredag är det halvdag på USA-börserna, med stängning klockan 19.00 svensk tid.

David Djuphammar +46 8 5191 7913

Nyhetsbyrån Direkt


HP - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -