Nanexa
Nanexas företrädesemission på 22,9 miljoner kronor blev övertecknad (Finwire)

2017-11-22 09:28
Forskningsbolaget Nanexa avslutade den 20 november teckningstiden i bolagets nyemission av units med företrädesrätt för aktieägarna. Nyemissionen tecknades till 25,1 miljoner kronor, vilket motsvarar en teckningsgrad på 110 procent. Bolaget tillförs 22,9 miljoner kronor före emissionskostnader på 4,6 miljoner kronor inklusive kontant ersättning för garantiåtaganden. Det framgår av ett pressmeddelande.

- Vi är oerhört glada och tacksamma för det förtroendet för bolaget som befintliga och nya aktieägare visat i denna emission. Med detta kapitaltillskott kan vi genomföra aktiviteter som möjliggör och befrämjar samarbeten och avtal för bolagets drug delivery-plattform PharmaShell. Dessa aktiviteter kommer att påbörjas redan i början av 2018. Aktiviteterna kommer att inkludera vidare utveckling av PharmaShell för att påvisa dess unika egenskaper både i laboratorieförsök och i flera djurstudier, kommenterar vd David Westberg.

- Dessutom kommer vi, som tidigare kommunicerats, starta och driva ett eget produktprojekt baserat på PharmaShell för att på så vis utvidga affärsmöjligheterna. Vi kommer också att öka vår närvaro på framstående kommersiella och vetenskapliga konferenser både i Europa och i USA, där resultaten från utvecklingsaktiviteterna kommer vara kritiska i kommunikationen med potentiella partners, fortsätter David Westberg.

Bolaget kommer när nyemissionen har registrerats hos Bolagsverket ha 11,44 miljoner aktier utestående. Nyemissionen tilldelas till 76 procent tecknare med stöd av företrädesrätt och resterande del tecknare utan stöd av teckningsrätt.

Henrik Öhlin
henrik.ohlin@finwire.se, 0703-21 06 99
Nyhetsbyrån Finwire

Nanexa - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -