ENVIRO
SKA GÖRA UPPDATERINGAR TILL NÄSTA MÖTE M VANLEAD I DEC (Direkt)

2017-11-22 15:57

STOCKHOLM (Direkt) Scandinavian Enviro ger en uppdatering av vad som händer i den kinesiska upphandling som bolaget meddelade om i oktober, där Enviro uppgavs vara slutkandidat i upphandlingen av en däckåtervinningsanläggning till kinesiska däcktillverkaren Vanlead Group.

"En delegation från Vanlead var under förra veckan i Göteborg för att diskutera de sista tekniska delarna kring leveransomfång och site-relaterade frågor. Vi är överens om att genomföra uppdateringar av layouter och kompletteringar av tekniska underlag tills nästa möte i december, vår gemensamma ambition är att kunna påbörja projektet snarast möjligt", säger Thomas Sörensson, vd för Enviro, i pressmeddelandet.

Vidar säger han att varken Enviro eller Vanlead kan säga när bolagen kommer få ett tilldelningscertifikat eftersom detta styrs av en myndighetsprocess i Kina.

"Vi beräknar få det officiella dokumentet från upphandlingsprocessen, det vill säga certifikatet, inom kort och har därefter 30 dagar på oss att slutförhandla kontraktet", säger Thomas Sörensson.

Just nu förbereder båda parter fram tills nästa möte i Guangzhou i december. När kontraktet sedan undertecknats kan, om inget oförutsett inträffar, projektet starta omgående, heter det.

"Kina är i dag världens största producent av kimrök, men de stänger ner många fabriker på grund av miljöskäl. Höstens prisökning på kimrök indikerar också att vi kan få en ökad efterfrågan på både anläggningar och material framöver", säger Thomas Sörensson.

Kristine Trapp +46 8 5191 7927

Nyhetsbyrån Direkt


Scandinavian Enviro Sy... - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -