NEW YORK
TEKNIKBJÄSSARNA DROG UPP NASDAQ, S&P 500 +0,6% (Direkt)

2017-11-21 22:23

STOCKHOLM (Direkt) Börserna i USA fortsatte uppåt på tisdagen, med stöd av stigande börser i Europa och Asien. Särskilt starkt gick ännu en gång flera av de tunga teknikaktierna.

Vid stängning hade Dow Jones industriindex klättrat 0,7 procent till 23.591. S&P 500 hade stigit 0,6 procent till 2.599 och det teknikorienterade Nasdaqs kompositindex steg 1,1 procent till 6.862. På råvarumarknaden noterades oljepriset på plus.

Bland de sektorer som ingår i S&P 500 var för dagen IT den enskilt starkaste, följd av hälsovård, industri och sällanköpsvaror. Bland de stora teknikbolagen noterade Apple en uppgång med 1,8 procent medan Microsoft handlades upp 1,4 procent och Facebook 1,8 procent.

Ensam på minus bland branschindexen var telekom, där såväl AT&T och Verizon handlades lägre. AT&T:s planerade fusion med mediebolaget Time Warner skulle "inte vara bra för landet", sade USA:s president Donald Trump i en kommentar utanför Vita huset på tisdagen, enligt Bloomberg News.

I den stämning det amerikanska justitiedepartementet lämnade in på måndagen i ett försök att stoppa affären anfördes att den skulle kunna leda till högre räkningar för konsumenterna och mindre innovationsförmåga inom industrin.

Medicinteknikbolaget Medtronics kvartalsrapport innehöll en vinst som överträffade de högsta analytikerprognoserna, enligt Bloomberg News. Aktien steg 4,8 procent.

Agilent Technologies, som tillverkar lösningar för bioteknisk analys, backade däremot 0,1 procent efter att måndagskvällens kvartalsrapport innehållit sämre resultatutsikter än väntat.

Lowe's försäljning och resultat överträffade förväntningarna, enligt Bloomberg News. Reparationsarbeten i spåren av de orkaner som drabbade bland annat Texas och Florida i augusti och september gav draghjälp åt byggvaruhuskedjans affärer. Aktien avancerade först initialt i förhandeln men bolagets utsikter för det fjärde kvartalet ansågs alltför försiktiga enligt en del analytiker, och aktien handlades på minus 1,1 procent.

En av dagens riktigt stora förlorare var matföretaget Campbell Soup, som vinstvarnade för det kommande helåret och vars aktie svarade med att tappa 8,2 procent.

Ännu sämre gick det för smyckesföretaget Signet Jewelers, som sänkte sin prognos för helåret och fick se aktiekursen kapas med hela 30 procent.

David Djuphammar +46 8 5191 7913

Nyhetsbyrån Direkt


AT&T - I dag

{point.key}

Apple - I dag

{point.key}

Microsoft - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -