ExpreS2ion Biotech
ExpreS2ion Biotech förväntar sig resultat från kliniska försök med malariavaccin nästa år - vd (Finwire)

2017-11-16 15:40
Danska forskningsbolaget ExpreS2ion Biotechs vd Steen Klysner presenterade bolaget på Sedermeradagen i Stockholm på torsdagen. Aktien handlas på First North sedan juli 2016.

ExpreS2ion Biotech grundades 2010 och har skapat en plattformsteknologi för att möjliggöra kostnadseffektiv och robust produktion av komplexa proteiner till utveckling av vacciner och diagnostik, för exempelvis malaria och zikavirus.

Bolaget har nu två olika malariavaccin som befinner sig i kliniska försök.
- Vi förväntar oss resultat nästa år, kommenterar Steen Klysner.

ExpreS2ion Biotech meddelade i mitten av oktober att det hälftenägda joint venture-bolaget AdaptVac har uppnått Proof-of-concept i avancerade djurmodeller, POCA, i bolagets nya vaccinbehandling mot bröstcancertumörer. Beskedet utgör en signifikant milstolpe för AdaptVac i utvecklingsarbetet mot klinisk utveckling. AdaptVac kommer nu att initiera diskussioner med större läkemedelsbolag gällande en licens eller ett samarbetsavtal för den kliniska utvecklingen av projektet. Det beräknade nuvärdet av bröstcancerprojektet är omkring 100 miljoner kronor, förklarar Steen Klysner.

Bolaget genomförde under sommaren en företrädesemission som blev övertecknad. Nyemissionen tillförde 3,9 miljoner kronor före emissionskostnader på 0,4 miljoner kronor.

Henrik Öhlin
henrik.ohlin@finwire.se, 0703-21 06 99
Nyhetsbyrån Finwire

ExpreS2ion Biotech Hol... - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -