FINGERPRINT CARDS
FÖRUNDERSÖKNING JOHAN CARLSTRÖM LÄGGS NED (Direkt)

2017-10-31 16:50

STOCKHOLM (Direkt) Den förundersökning om grovt insiderbrott som pågått gällande en före detta insynsperson, storägaren och tidigare vd:n Johan Carlström, i Fingerprint Cards läggs nu ned.

Det framgår av ett pressmeddelande från Ekobrottsmyndigheten.

Förundersökningen har varit kopplad till vinstvarningen från Fingerprint den 8 december 2016. Dock kvarstår det tidigare åtalet från 2015 för grovt insiderbrott som rör samma insynsperson.

"Efter att ha vidtagit ett antal olika utredningsåtgärder kan vi nu konstatera att det inte räcker för ett åtal. Det finns inte tillräcklig konkret bevisning i detta ärende och omständigheterna i övrigt är inte tillräckliga för ett åtal mot bakgrund av de förklaringar som lämnats till den aktuella handeln", säger kammaråklagare Olof Kronlund vid Finansmarknadskammaren på Ekobrottsmyndigheten.

I och med detta läggs förundersökningen gällande vinstvarningen från Fingerprint den 8 december 2016 ned i sin helhet och därmed är samtliga som varit misstänkta nu helt fria från misstanken.

"Nu faller därmed hindret bort från att pröva det tidigare åtal som väcktes redan i september 2015, som också gäller grovt insiderbrott och som rör samma insynsperson. Jag förutsätter att vi kan genomföra den rättegången under mars 2018 som tingsrätten tidigare indikerat. Det är mycket angeläget att det målet snarast får prövas eftersom det börjar bli gammalt nu", fortsätter Olof Kronlund.

Börsredaktionen +46 8 5191 79 00 http://twitter.com/direktse

Nyhetsbyrån Direkt


Fingerprint Cards B - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -