SECURITAS
HELGEFFEKT I KASSAFLÖDET, SER STARKT 4 KV - VD (Direkt)

2017-10-23 09:01

STOCKHOLM (Direkt) Securitas svagare kassaflöde i det tredje kvartalet beror på att perioden avslutades med en helg och bedömningen för hela 2017 är fortfarande att kassaflödet väntas bli starkt.

Det säger vd Alf Göransson till Nyhetsbyrån Direkt.

Kassaflödet under årets nio första månader blev 2.025 miljoner kronor (1.182). I det tredje kvartalet enskilt uppgick det till 799 miljoner kronor (1.134).

"Det var lite i underkant mot vad vi hade väntat oss. Men det tredje kvartalet slutade på en helg så vi kommer att ha ett väldigt bra kassaflöde den första veckan i oktober. Vi bedömer att vi kommer ha ett väldigt bra kassaflöde i det fjärde kvartalet. Nu slutar det fjärde kvartalet också med en helg så vi får vara väldigt nogsamma med detta. Det är väldigt stort fokus på att få ett bra kassaflöde i det fjärde kvartalet, vilket vi kommer att få", säger Alf Göransson och fortsätter:

"I kvartalen lägger vi inte så våldsamt mycket fokus på att jaga det här, men vid årsskiftet är det viktigare och då lägger vi mer kraft på det".

I rapporten pekas på en ökning av antalet utestående kundfordringsdagar. Så det är en effekt av att kvartalet slutade på en helg?

"Egentligen är det så. Det finns inget underliggande som blivit sämre", kommenterar vd:n.

Mats Torgander +46 8 5191 7915

Nyhetsbyrån Direkt


Securitas B - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -