INWIDO
SVENSKA STÖRNINGAR SKA VARA HELT ÅTGÄRDADE 4 KV - VD (Direkt)

2017-10-23 10:15

STOCKHOLM (Direkt) De produktionsstörningar som Inwido brottats med i Sverige i år kommer att vara helt åtgärdade i det fjärde kvartalet.

Det säger fönsterbolagets vd Håkan Jeppsson i en rapportkommentar med Nyhetsbyrån Direkt.

"Jag tror vi kommer vara helt åtgärdade i det fjärde kvartalet då vi går in i en lite lugnare säsong", säger han.

Fönsterbolagschefen fortsätter:

"Men vi kommer fortsatt ha en del extrakostnader i kvartalet för den här typen av störningar. Men de blir betydligt mindre i det fjärde kvartalet än vad de varit tidigare".

Du ser ingen risk för att störningarna fortsätter in i 2018?

"Som det går just nu kan jag inte det".

Fönsterbolagets nya och breda åtgärdsprogram, som ska sänka kostnaderna med minst 100 miljoner kronor på årsbasis, har ingen direkt koppling till de pågående svenska produktionsstörningarna, enligt Håkan Jeppsson.

"Det har egentligen ingen alls koppling till att vi har de här produktionsproblemen. Vi jobbar hela tiden med att effektivisera och nu känner vi att det finns ett antal saker som vi kan göra bättre i ett antal olika länder".

Du skriver i rapporten du ser god potential inför 2018. Vad menar du med det?

"Förutom de kortsiktiga problemen, så växer vi trots allt med 8 procent i kvartalet, vi har fortsatt köpa bolag och vi tar ytterligare effektivitetsbegrepp. Marknader och efterfrågan ser fortsatt lovande ut".

Ni funderade inte på att vinstvarna denna gång?

"Det är en väldigt svår fråga, men jag tycker vinstvarna är självklart när man ger egna prognoser. Men vi ger inga prognoser. De här problemen var dessutom kända och Nyhetsbyrån Direkt hade ju en större intervju med mig för en och en halv månad sedan då den här informationen var ute i marknaden. Det här är ju känd materia som rimligen inte skulle rendera en vinstvarning".

Inwidos kapitalmarknadsdag nästa månad kommer inte innebära några stora förändringar i bolagets finansiella mål låter vd:n förstå:

"Vi kommer att kommentera dem och gå igenom dem på något sätt men jag skulle inte tro att det blir några stora förändringar", säger Håkan Jeppsson.

Inwidos aktie hade vid 10.10-tiden på måndagen tappat drygt 9 procent efter ett resultat som var klart sämre än väntat.

Bolaget redovisade ett operationellt ebita-resultat på 172 miljoner kronor för det tredje kvartalet 2017. Analytikerna hade enligt SME Direkt räknat med ett operationellt ebita på 195 miljoner kronor.

Henrik Svensson +46 8 5191 7924

Nyhetsbyrån Direkt


Inwido - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -