ÅF
POTENTIAL FÖRBÄTTRA LÅNGSIKTIG LÖNSAMHET - VD (Direkt)

2017-10-23 15:13

STOCKHOLM (Direkt) Teknikkonsulten ÅF ser att det finns en potential att förbättra den långsiktiga lönsamheten ytterligare bland annat genom sitt pågående omstruktureringsprogram.

"Sammantaget uppvisar ÅF en god tillväxt, och vi ser möjligheter att förbättra lönsamheten ytterligare", skriver vd Jonas Gustavsson i kvartalsrapporten.

Under tredje kvartalet, som också beskrivs som säsongsmässigt svagt, uppgick bolagets ebita-marginal till 4,3 procent (7,3) och den justerade ebita-marginalen (exklusive jämförelsestörande poster) var 6,9 procent (7,3).

Det var lägre än analytikernas snittförväntningar, som enligt SME Direkt låg på en justerad ebita-marginal på 7,6 procent för kvartalet.

Tillväxten under kvartalet var 13,4 procent och den organiska tillväxten var 2,6 procent. Justerat för att perioden innehöll en arbetsdag mindre än föregående år och för valutaeffekter uppgick den underliggande organiska tillväxten till 3,6 procent, heter det i rapporten.

ÅF:s nyligen omformulerade finansiella målen innebär en årlig tillväxt på 10 procent och en ebita-marginal på 10 procent över en konjunkturcykel.

Fia Forsman +46 8 5191 7923

Nyhetsbyrån Direkt


AFRY - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -