RBA
GRADVIS TILLVÄXT STÖTTAS AV LÅGA RÄNTOR - PROT (Direkt)

2017-10-17 05:37

STOCKHOLM (Direkt) Ekonomiska förhållanden både på hemmaplan och i utlandet har varit "mer positiva sedan 2016", tillväxten kommer att öka gradvis under det kommande året med stöd av den nuvarande penningpolitiken.

Det framgår av protokollet från Reserve Bank of Australias, RBA, penningpolitiska möte den 3 oktober, enligt Bloomberg News. Vid mötet lämnades styrräntan oförändrad på 1,50 procent, vilket var väntat.

Ledamöterna i den penningpolitiska kommittén sade att en rörelse mot högre räntor i andra ekonomier var en välkommen utveckling. Det har däremot inga "mekaniska implikationer" för penningpolitiken i Australien, där alla framtida ränteändringar är beroende av utvecklingen i den inhemska ekonomin, framgår av protokollet.

Styrkan i arbetsmarknaden väntas stötta hushållskonsumtionen medan låg reallönetillväxt och höga nivåer på hushållsskulder sannolikt dämpar den något. Framåtblickande indikatorer pekar också på en sysselsättningstillväxt något över genomsnittet under resten av 2017.

Makroredaktionen +46 8 5191 7931, http://twitter.com/makroredaktion

Nyhetsbyrån Direkt


Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -