STORBRITANNIEN
MAY OCH JUNCKER HÖLL "KONSTRUKTIVT" MÖTE (Direkt)

2017-10-16 21:18

STOCKHOLM (Direkt) Storbritanniens premiärminister Theresa May och EU-kommissionens ordförande Jean-Claude Juncker höll på måndagskvällen ett brett, konstruktivt meningsutbyte kring aktuella europeiska och globala utmaningar.

Så heter det i ett gemensamt skriftligt uttalande från de båda Brexit-aktörerna som möttes för en arbetsmiddag.

Theresa May och Jean-Claude Juncker diskuterade enligt uttalandet sina gemensamma intressen när det gäller att vidmakthålla kärnenergiavtalet med Iran och sitt arbete när det gäller att stärka säkerheten för Europas medborgare, särskilt avseende kampen mot terrorism.

May och Juncker förberedde även inför Europeiska rådets möte som ska äga rum senare i veckan.

Beträffande Brexit-förhandlingarna var båda sidor överens om att frågorna diskuteras inom det ramverk som man kom överens om mellan EU och Storbritannien, såsom framgår av artikel 50 i EU-fördraget.

"Premiärministern och EU-kommissionens ordförande gick igenom de framsteg som har gjorts i artikel 50-förhandlingarna hittills och var överens om att dessa ansträngningar bör accelerera under de kommande månaderna", heter det i uttalandet där det även uppges att arbetsmiddagen ägde rum i en konstruktiv och vänskaplig atmosfär.

Nyligen rapporterade Financial Times att Theresa May personligen ska ha bett Tysklands förbundskansler Angela Merkel att vid EU-toppmötet försöka få ett slut på dödläget i brexitförhandlingarna.

Johan Lind +46 8 5191 7954

Nyhetsbyrån Direkt


Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -