Aerowash
Aerowash föreslår nyemission av units (Finwire)

2017-10-16 17:16
Aktieägarna i flygplanstvättbolaget Aerowash kallas till extra bolagsstämma tisdagen den 31 oktober. Styrelsen föreslår att stämman beslutar om en nyemission av units, bestående av högst 1,11 miljoner B-aktier och högst 0,37 miljoner teckningsoptioner, med företräde för aktieägarna. Det framgår av ett pressmeddelande.

Bolaget kommer vid fullteckning av aktier att tillföras 6,0 miljoner kronor före emissionskostnader på 0,7 miljoner kronor. Utnyttjas teckningsoptionerna full ut kommer bolaget tillföras ytterligare högst 3,0 miljoner kronor.

Bakgrunden till nyemissionen är den order från Air Canada som aviserades den 31 augusti.
För att kunna tillförsäkra erforderligt rörelsekapital inför leveransen till Air Canada och för att kunna möta förmodade leveranser under nästa år har styrelsen beslutat föreslå en
nyemission av units.

Nyemissionen är säkerställd med 2,5 miljoner kronor, motsvarande 42 procent av emissionsvolymen.

Villkoren i nyemissionen är 1:6, innebärande att sex befintliga aktier ger rätt att teckna en ny unit för 16,20 kronor. Varje unit består av tre aktier och en teckningsoption, vilket motsvarar en teckningskursen på 5,40 kronor per aktie medan teckningsoptionerna emitteras vederlagsfritt.

Sista dag för handel i aktien inklusive teckningsrätt är den 6 november och aktien handlas exklusive teckningsrätt den 7 november. Teckningstiden löper från 10 november till 24 november och handel med uniträtter sker den 10 november till 22 november.
Teckningsoptionerna kan utnyttjas för att teckna nya aktier i juni 2018.

Henrik Öhlin
henrik.ohlin@finwire.se, 0703-21 06 99
Nyhetsbyrån Finwire

Aerowash B - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -