Axkid
Axkid har lanserat flera nya produkter (Finwire)

2017-09-22 15:55
Bilbarnstoltillverkaren Axkid lanserade flera nya produkter på Europas största mässa för barn- och babybranschen, Kind + Jugend, som gick av stapeln i tyska Köln förra veckan. Det framgår av ett pressmeddelande.

Storsäljaren Minikid lanserades i en Isofix-version, Minikid Isofix. Isofix är en internationell standard för att montera bilbarnstolar i bilar och Minikid Isofix kommer även med en antirotationsbåge istället för underförankringsband, vilket ytterligare underlättar monteringen. Stolen är godkänd enligt säkerhetsstandarden ECE r44.

Utöver Minikid Isofix lanserade Axkid en uppdatering av den vanliga Minikid-stolen som fått sidokrockskydd och flera nya detaljer som underlättar användningen. I Minikid-familjen lanserades också ett nytt babyskydd, Minikid Infant.

Slutligen lanserades även en egenutvecklad barnvagn, Axkid Life. Dels är den så liten att den passar som handbagage på flyg och dels har den en hård liggdel, vilket är något som konkurrenterna inte har idag. En babyskyddsadapter som gör att babyskyddet Minikid Infant
passar perfekt på vagnen lanserades också.

Henrik Öhlin
henrik.ohlin@finwire.se, 0703-21 06 99
Nyhetsbyrån Finwire

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -