TRUMP
MER MÅSTE GÖRAS FÖR ATT FÅ "ROCKET MAN" SLUTA MED HOT (Direkt)

2017-09-19 16:38

STOCKHOLM (Direkt) Nordkorea är en demoraliserad regim och deras robottester hotar världen. USA är redo, villigt och har förmågan att vidta militära åtgärder. Om USA attackerades kommer de inte ha något alternativ till att förgöra Nordkorea.

Det sade USA:s president Donald Trump inför FN:s generalförsamling på tisdagen, enligt Reuters och Bloomberg News.

Han sade att militära åtgärder förhoppningsvis inte behövs, och han tackade Kina och Ryssland för att de ställt upp på sanktioner. Men mer måste göras för att stoppa Nordkorea, och att det är hög tid för världen att isolera regimen tills de upphör med sitt fientliga beteende. "Rocket man", landets ledare Kim Jong Un, befinner sig på ett självmordsuppdrag för sig själv och sin regim.

Donald Trump anklagade också Iran för ett destabiliserande agerande och att vara en mördarregim. Kärnteknikavtalet med Iran är ett av de värsta, ensidiga avtalen som USA gett sig in i. Det går inte att stå fast vid ett avtal om det tillåter Iran att i smyg gå vidare med sitt kärnvapenprogram.

Han sade också att andra länder inte längre kommer att utnyttjas i ensidiga avtal. Han som USA:s president kommer att sätta USA:s intressen i första rummet, och att USA har stått för en orättvist stor del av kostnaderna för FN.

Makroredaktionen +46 8 5191 7931, http://twitter.com/makroredaktion

Nyhetsbyrån Direkt


Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -