Real Heart
Real Heart har gjort nya framsteg i sin produktutveckling (Finwire)

2017-09-19 15:04
Medicinteknikbolaget Real Heart närmar sig nu slutfasen i den viktiga utvecklingen av
hjärtpumpens programvara för motorstyrning. Bolagets utvecklare meddelar nu att den aktuella programvaran kommer att ha unika egenskaper. Den allra viktigaste är att motorn kan anpassa pumpningens effekt beroende på patientens blodtryck. Det framgår av ett pressmeddelande.

- Det innebär bland annat en optimal energiförbrukning. Utvecklingsarbetet har varit komplicerat och tidskrävande, men nu är vi nära ett färdigställande, säger Real Hearts vd Azad Najar.

Delar av den teknologi som använts hittar man vanligtvis inom flygindustrin. Detta för att uppnå högsta möjliga säkerhet för Real Hearts hjärtpump.

- De programmeringsverktyg och programspråk som vi valt är med tanke på optimal driftsäkerhet och kvalitetssäkring, fortsätter Azad Najar.

Real Heart har dessutom genomfört lyckade tester med batteribältet som är kopplat till hjärtpumpen. Motorns energiförbrukning har reducerats och mätningar har visat på mer än tolv timmars drifttid för pumpen med ett batteribälte.

- Den långa batteritiden innebär en radikal förbättring av livskvaliteten för patienterna. Det i jämförelse med batteritid och vikt på produkter som finns på marknaden idag, förklarar Azad Najar.

Henrik Öhlin
henrik.ohlin@finwire.se, 0703-21 06 99
Nyhetsbyrån Finwire

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -