AUTOLIV
UPPDATERAR MÅL FÖR 2019 MED BEFINTLIG STRUKTUR (Direkt)

2017-09-14 07:40

STOCKHOLM (Direkt) Autoliv, som har planer på att dela upp bolaget i två delar, uppdaterar i samband med torsdagens kapitalmarknadsdag även sina mål för bolagets nuvarande struktur och med sikte på 2019.

Autoliv siktar på att ha en försäljning som överstiger 12 miljarder dollar 2019 i befintlig struktur. Det ska ställas mot det tidigare målet som att bolaget skulle "nå" 12 miljarder dollar samma år.

I det uppdaterade målet väntas drygt 9,5 miljarder kommer från segmentet Passive Safety och omkring 2,5 miljarder dollar från Electronics. Det är viss omfördelning från beskeden 2015 då portionerna var "omkring" 9 miljarder dollar respektive 3 miljarder dollar.

Analytikerna väntar sig i snitt att Autoliv år 2019 kommer ha en försäljning på 12,0 miljarder dollar, enligt Inquirys sammanställning efter bolagets rapport för det andra kvartalet.

Torsdagens uppdatering innehåller även att Passive Safety ska "öka rörelsemarginalen" med sikte på 2019. Här var tidigare formulering att området åtminstone skulle "bibehålla nuvarande marginaler".

Electronics ska ha en rörelsemarginal på 0-5 procent 2019, vilket är en lägre ambition än tidigare då Autoliv här pratade om att segmentet skulle nu en marginal i enlighet med bolagets långsiktiga marginalspann, det vill säga 8-9 procent.

Börsredaktionen +46 8 5191 7910, http://twitter.com/direktse

Nyhetsbyrån Direkt


Autoliv SDB - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -