Swedencare
Inte omöjligt att Swedencare når omsättningsmålet med organisk tillväxt - finanschef (Finwire)

2017-09-11 16:01
Det är inte omöjligt att Swedencare når sitt omsättningsmål med enkom organisk tillväxt. Det säger bolagets finanschef Jenny Graflind vid temadagen "Lönsamma Småbolag" i Stockholm som anordnas av SvD Börsplus och Finwire.tv.

Swedencares affärsidé är att erbjuda den globala husdjursmarknaden en bred portfölj av premiumprodukter inom djurhälsa, distribuerade till veterinärer, djuraffärer och apotek genom ett effektivt distributionsnät i egen regi kompletterat med lokala återförsäljare.

Bolaget opererar inte inom receptbelagda läkemedel, utan kosttillskott, och man är på väg in i fodermarknaden. I dag finns man över hela världen, där Kina noterar den största tillväxten.

Fokus inför nästa år är att lansera nya produkter, som Dental Care Bones, etableringen i Kina, hitta mer samarbetspartners med foderleverantörer och att titta på nya förvärv.

För 2018 är målsättningen att nå 80 miljoner kronor i omsättning. 2020 är omsättningsmålet på 200 miljoner, vilket innebär tillväxt på 35 procent per år.

- Det var tänkt att nå målet med ett förvärv, men nu när vi ser potentialen är det inte helt omöjligt att göra det organiskt, säger finanschefen.

Swedencares största styrka är enligt Graflind bolagets distributionsnätverk, vilket gör att man kan hitta bra produkter och snabbt få ut dom på marknaden. Fokus för kommande förvärv är därför att hitta nya produkter inom kosttillskott.

Anton Wilén
anton.wilen@finwire.se, 0765-46 64 41
Nyhetsbyrån Finwire

Swedencare - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -