På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

REDWOOD PHARMA
PLAN INLEDA NY FAS 2 MED RP101 SLUTET 2017 - VD (Direkt)

2017-09-11 10:48

STOCKHOLM (Direkt) Redwood Pharma planerar att inleda en ny fas 2-studie med läkemedelskandidaten RP101 för behandling av kliniskt torra ögon. Studien kommer att påbörjas i slutet av 2017 och väntas kunna visa resultat under slutet av 2018 eller början av 2019.

Det säger Redwood Pharmas vd Martin Videaus under sin presentation under Aktiespararnas aktiedag.

Inom 18 månader siktar bolaget på att genomföra en utlicenseringsaffär. Licensdiskussioner med större bolag uppges pågå.

Marknaden för torra ögon uppskattas vid 2022 ha ett värde på 2,7 miljarder dollar, där kvinnor efter klimakteriet är den största målgruppen.

I Redwood Pharmas affärsutvecklingsplan ser bolaget möjligheter att tillsammans med partners utveckla läkemedelskandidater för behandling av ögonsjukdomarna glaukom, bakteriell konjuvit och åldersrelaterad makuladegeneration.

Samtidigt finns möjligheter till en utlicensiering av teknologiplattformen Intelligel. Novartisbolaget Alcon, Allergan och Valeants Bausch & Lomb med flera pekas ut som möjliga motparter i en eventuell licensaffär.

Magnus Bernet +46 8 5191 7911

Nyhetsbyrån Direkt


Redwood Pharma - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -